Informace o MČR v balónovém létání 2017

Přinášíme Vám informace o MČR 2017, na které čeká značné množství pilotů - především sportovních.

Vážení piloti, vážení příznivci balónového létání,

výbor balónového svazu zasedl ve věci pořádání Mistrovství ČR v balónovém létání.

Od začátku roku jsme se pokoušeli navázat kontakt s několika organizátory, kteří v minulosti mistrovství pořádali. Bohužel se do této chvíle žádný organizátor, který by na sebe vzal mj. finanční závazky spojené s organizací pro tento rok nenašel. Věc jsme intenzivně konzultovali mezi sportovními piloty a také v Aeroklubu ČR, který je naší nadřízenou organizací ve věci předkládání sportovních úspěchů a také ve věci budoucích dotací na sportovní činnost ČBS. Naším zájmem je udržet kontinuitu Mistrovství republiky každý rok.

Za této situace, která vznikla výbor rozhodl o pořádání MČR na území Mďarska společně s CE cupem v Szegedu. Hlavním organizátorem a sportovním ředitelem je nám dobře známý Zoltán Pálhegyi.

Ke spojení sil s jiným organizátorem mě inspirovala také moje účast a účast dalších čtyř pilotů z ČR na spojeném mistrovství Belgie, Lucemburska a Holandska, které se konalo na území Belgie minulý týden pod názvem Belgian balloon trophy 2017.

CE cup v Szegedu jsme za MČR zvolili také proto, že je pro naše soutěžní týmy finančně nejdostupnější (náklady na účast jsou podobné nákladům na účast v soutěži v ČR). Soutěž se koná v polovině září.

V Maďarsku bude tedy vyhlášen vítěz soutěže CE Cup, mistr Maďarska (nejlépe umístěný maďarský pilot) a mistr České republiky (nejlépe umístěný český pilot ve výsledkové listině)

Vyzývám tímto tedy všechny piloty, kteří se mají zájem této mezinárodní soutěže a současně Mistrovství ČR v balónovém létání v Szegedu účastnit, nechť se obratem přihlásí do soutěže. Na stránkách soutěže jsou veškeré podrobnosti : http://cecup.eu/invitation/

Dnes mě Zoltán potvrdil, že přihlášky jsou otevřené pro české piloty do konce měsíce června.

Přeji mnoho sportovních úspěchů v tomto roce.

Pavel Kostrhun

ČBS