Výzva k pořádání MČR v balónovém létání 2018

Zveřejňujeme výzvu prezidenta ČBS Ing. Pavla Kostrhuna k organizaci MČR 2018. V případě zájmu o pořádání nás kontaktujte na info@balonovy-svaz.cz.

Vážení kolegové, balonáři, přátelé,

dovoluji si předložit Vám za balónový svaz výzvu k pořádání mistrovství republiky v příští sezóně 2018. Diskutovali jsme společně  s vámi tuto věc v minulých týdnech. Nyní tedy oficiální cestou.

Zájmem svazu je v příštím roce přispět k organizaci mistrovství na našem území tak, jak tomu bylo v minulých letech. Mnozí členové výboru byli také v organizačním týmu těchto podniků. Předpokládám, že pokud se někdo z vás pro organizaci rozhodne, budou opět členové výboru nápomocni v průběhu akce i při jejích přípravách.

Minulý rok se však organizátor nenašel. Naposledy se mezinárodní mistrovství republiky konalo v roce 2016 u Uherského Hradiště, akci organizoval Balónklub Slovácko, Libor Staňa, Tomáš Petržela, Věrka Nechalová a spol. Troufám si tvrdit, že se jednalo o jeden z nejlépe zorganizovaných podniků v evropském měřítku. Tuto vysoko nastavenou laťku bychom rádi zopakovali i v příštím roce.

Balónový svaz jak známo nebývá organizátorem, uděluje však záštitu nad akcí a bývá konzultantem organizátora především ve věcech sportovních. Řešíme společně s organizátorem výběr sportovního ředitele, konzultujeme společně místa pro společné starty balónů, místo konání soutěžních brífingů atp.

Balónový svaz tedy nabízí personální pomoc a nově také pomoc finanční. Jak už bylo řečeno, máme zájem spolupořádat soutěž na vysoké organizační úrovni a proto bylo ve výboru svazu rozhodnuto o finanční podpoře mistrovství ve výši minimálně 30.000 Kč. Pokud vše půjde podle plánu a díky očekávané podpoře Aeroklubu se budu já osobně snažit o navýšení této finanční podpory pro organizátora soutěže. O této záležitosti  budeme v dalších měsících ještě jednat.

Pokud tedy máte zájem organizovat Mistrovství republiky v balónovém létání 2018 vyplňte prosím a doručte e – mailem na adresu svazu přiložený dotazník. Podmínkou není odpovědět na vše uvedené, rádi bychom však věděli o vašem zájmu mistrovství republiky pořádat.

Pokud se vyskytne více zájemců o organizaci jednoho ročníku soutěže, budeme se snažit mezi organizátory  vyjednat nějakou vzájemnou shodu. Pokud se to nepodaří, výbor svazu rozhodne o organizátorovi hlasováním.

Doplňuji, že se v příštím roce chystáme menší finanční částkou podpořit také malé soutěže typu balónová liga, jako tomu bylo i minulý rok.

V Brně 15. listopadu 2017

Ing. Pavel Kostrhun